Met ‘Impact met Data Intelligence’ zetten we kwalitatieve en kwantitatieve data om naar informatie en kennis. We geven inzicht in trends en ontwikkelingen voor zowel de wijk als de regio. Hiermee verbeteren we samenwerkingen en laten we de impact van ons werk zien.
2021: meer inzicht in de gezondheid van inwoners
In 2021 hebben wij in veel van onze projecten op creatieve wijze data intelligence toegepast en impact hiervan laten zien.
- Acute Zorg Monitor: deze monitor geeft inzicht in de patiëntreis van ouderen in de acute zorgketen.
- D3 Wijkscan 2.0: dit is een interactieve tool die per regio, gemeente en wijk inzicht geeft in de huidige gezondheidssituatie van de inwoners. Wij hebben deze tool een flinke update gegeven en klantvriendelijker gemaakt, waardoor deze nog gemakkelijk te gebruiken is.
- Dashboard GezondVeluwe: hiermee monitoren we de projecten binnen GezondVeluwe.
Ook is het ons afgelopen jaar nog duidelijker geworden dat kwalitatieve informatie minstens zo waardevol is als cijfermatige gegevens. Hiervoor gebruikten wij de narratieve methode. Deze methode, waarbij we verhalen ophalen in plaats van cijfers, is enthousiast ontvangen door opdrachtgevers. En inwoners waardeerden het om op deze verhalende manier hun ervaring te delen.
2022: verschillende methodes blijven gebruiken
In 2022 blijven we de impact van de projecten die wij in het veld uitvoeren zichtbaar maken. We gaan verder met het narratief onderzoek om ook de kwalitatieve impact te laten zien. Dat doen we onder andere bij de projecten Kansrijke Start in Zeist, chronische geldstress in Utrecht en ouderenzorg in IJsselstein.
Daarnaast gebruiken we de D3 Wijkscan 2.0 om de staat van de gezondheid voor een aantal doelgroepen in kaart te brengen. Zo maken we proactief regio-analyses voor thema’s als geboortezorg, jeugdzorg, GGZ en ouderenzorg. Ook geven we waar mogelijk zorgorganisaties zelf toegang tot deze tool en vervullen we een coachende rol in het creëren van een regio-analyse. Voor de Health Hub Utrecht werken we bovendien mee aan het doorontwikkelen en toepasbaar maken van een ‘gedeeld beeld’ voor de regio Utrecht.